zondag 30 november 2014

De andere vrouw - Tamar Cohen

Wat zou jij doen als je op de begrafenis van je man de andere weduwe aantrof?

'De andere vrouw' is een verhaal over twee totaal verschillende vrouwen, Selina en Lottie. Beide gelukkig getrouwd met kinderen. Wanneer hun man, Simon, overlijdt, komen ze er op de begrafenis achter dat ze met de dezelfde man getrouwd waren. Enigszins bijgekomen van deze vreselijke ontdekking zijn de vrouwen aan elkaar veroordeeld omdat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze lief is. Alles in hun leven staat op zijn kop niets is meer wat het lijkt en alles blijkt een leugen. Toch zullen de vrouwen met elkaar moeten onderhandelen zodat ze niet nog meer kwijt raken. Tegelijkertijd moeten ook de kinderen omgaan met de misleiding van hun vader en nieuwe relaties opbouwen. Maar ook over hun kinderen blijken de vrouwen niet alles te weten. En tot overmaat van ramp blijkt de politie niet zo zeker te zijn van Simons zelfmoord. Was het een wanhoopsdaad omdat hij niet meer kon leven met zijn dubbelrol of is hij vermoordt?
En zo verandert het verhaal over familieomstandigheden langzaam maar zeker in een soort detectiveverhaal met hier en daar een vleugje thrillerspanning.

In 5 hoofdstukken worden de emoties, vanuit de twee hoofdpersonen verteld, beeldend neergezet. Je leeft daardoor met de personages mee. Of zoals een zin in het boek zegt; “Als het niet zo triest zou zijn, zou ik er om moeten lachen.”
Toch zijn er twee hoofdstukken die te langdradig zijn. Die het gevoel geven dat alles in herhaling blijft vallen. Maar het leestempo blijft hoog en je nieuwsgierigheid gewekt. Nu maar hopen dat dit scenario iedereen bespaart blijft.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten