zondag 4 september 2016

Scoop! - Iris Houx

''Ik vertel het ze morgen, echt waar!''
Esmée Evers heeft een baan als redactiechef bij een bekend sterren magazine, althans dat verteld ze haar vriendinnen. In werkelijkheid is ze redactieassistente en komt ze niet verder dan de telefoon, het kopieer- en koffiezetapparaat. Haar leugen is nog lastiger vol te houden als één van haar vriendinnen haar nieuwe bazin wordt. Wanneer een bekende tv-ster door omstandigheden noodgedwongen moet onderduiken krijgt Esmée de kans zichzelf te bewijzen. Ze bedenkt een plan waarmee ze niet alleen de media maar ook haar eigen carrière, vriendschappen en relatie op zijn kop zet.
Scoop! is de debuutroman van Iris Houx. Iris begon met het schrijven van columns en korte verhalen. Ze publiceerde onder andere in dagblad Metro, Viva en Esta en won diverse schrijfwedstrijden. Later werd ze de vaste columniste van chicklit.nl. Al vele waren al fan van haar. En dan nu haar eerste roman.
Een roman waarbij je er direct in het verhaal zit , waarbij je ook meteen weet dat het niet heel diepgaand gaat worden maar dat wil je bij dit boek ook niet. Het doet enigszins denken aan de 'the Devil wears Prada' of de verhalen van Sophie Kinsella. Het leest vlot, bevat humor en zit goed in elkaar. De hoofdpersoon bezit de herkenbare eigenschappen van een twintiger die aan het begin van haar carrière staat. Voor deze leeftijdscategorie is het boek ook bedoeld. Ze is slim, naïef, onzeker en grappig. Het middenstuk is wat minder sprankelend maar de informatie is wel nodig om de hoofdpersoon beter te leren kennen.
Dit debuut is niet bijster origineel en het einde is wat voorspelbaar maar het is wel heel goed geschreven en het beloofd veel voor de toekomst.Geen opmerkingen:

Een reactie posten