maandag 20 februari 2017

Het geheim van mijn man - Liane Moriarty

'Mijn lieve Cecilia, als je dit leest, ben ik er niet meer…'

Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat.
Stel je dan eens voor dat je deze brief toevallig vindt terwijl je man nog springlevend is.

Cecilia Fitzpatrick is een succesvolle zakenvrouw, staat voor iedereen klaar en is een toegewijde echtgenote en moeder. Maar die brief gaat alles veranderen, en niet alleen voor haarzelf.

Deze roman gaat over liefde en verlies, vriendschap en ontrouw, geheimen en een moord. Gedurende een week volg je het leven van drie vrouwen waarvan het leven totaal ondersteboven wordt gegooid wanneer er, bij ieder van hen, een geheim aan het licht komt. Hierdoor raken hun levens op een merkwaardige manier met elkaar verbonden.
Naast de vele ontwikkelingen, beschreven vanuit verschillende perspectieven, staan vooral de emoties en gedachten van de hoofdpersonen centraal. Zo komen ze veel te weten over miscommunicatie, zelfkennis, berouw en eerlijkheid.
Dit boek heeft een duidelijke vraag; hoe goed ken je de ander en hoe goed ken je jezelf?
Zelf in de epiloog word alles wat boven water gekomen is opnieuw volledig in twijfel getrokken.
Het is ook een verhaal wat in alle tijden en bij een ieder zou kunnen gebeuren. Thema's als; de verschillen tussen man en vrouw, het loslaten van kinderen, roddels en relatie perikelen komen voorbij
De personages zijn ruimschoots uitgeschreven en er zit een goede verhaallijn in.
Toch zijn de vele personages aan het begin van het verhaal wat overbodig en ruimte voor zelfinterpertatie is er niet want de schrijfster heeft alles volledig ingevuld. Ook het wachten op de onthullingen uit de brief laten wat lang op zich wachten. Het brengt het verhaal echter geen schade toe want het is een zeer vermakelijke roman die in één ruk uitleest en je ondanks zijn luchtigheid toch aan het denken zet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten