zondag 24 februari 2013

Villa Triste - Lucretia Grindle

Een prachtig, spannend en ontroerend verhaal waarbij een oorlogsverleden in Italië ontrafeld wordt bij een moordzaak in het heden. Deze twee verhaallijnen lopen perfect door elkaar heen en komen door middel van verschillende personen die in het verleden en heden om verschillende redenen met elkaar te maken hebben aan het einde passend bij elkaar.
Het verhaal neemt je vanuit het heden mee naar de periode 1943-1945 in Italië en laat je zien welke keuzes personen soms dienden te moeten maken met alle gevolgen van dien voor toen en in het heden.
De personages worden goed beschreven en je voelt hun emoties, leeft met ze mee en je zou ze soms hier en daar willen helpen. Ook de beschrijvingen van Florence en andere bestemmingen zijn prachtig en je waant je op de beschreven plek.
Over het feit of het boek literair is valt te discussiëren net als vele andere dingen en gebeurtenissen in het boek wat het boek uitermate geschikt maakt als leesclubboek.
Zoals de voorkant van het boek zelf aan aangeeft is het voor de liefhebbers van Tatiane de Rosney en Donna Leon maar dan wel het allerbeste van beide schrijvers gecombineerd en verweven tot dit geweldige verhaal van Lucretia Grindle.

1 opmerking:

  1. haha je hebt het gedaan, je bent er vandaag voor gaan zitten en het ziet er ook veel mooier uit. Goed gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen