zondag 24 maart 2013

Vleugels - Clair Corbett


Wanneer au-pair Peri haar vriendin dood aantreft op het strand is dat een reden om te vluchten. In haar vlucht neemt ze haar oppas kindje Hugo mee. Peri’s vlucht is ook letterlijk een vlucht want ze heeft vleugels.
Ooit gevlucht voor de ontberingen van haar jeugd, kwam ze naar de stad waar ze zich inwerkte bij de elite. Deze elite hebben bijzondere privileges, niets is onmogelijk in hun wereld. Zo ook het aanmeten van vleugels. Na vlieglessen is het dan mogelijk om in de andere wereld te verblijven. Deze sprookjesachtige wereld bestaat uit huizen in de lucht zonder trappen en muren waar watervallen doorheen ruizen en eeuwig geurende bloemen bloeien.
Wanneer Hugo’s ouders erachter komen dat Peri en hij verdwenen zijn schakelen ze Zeke Fowler in, een privédetective zonder vleugels. In zijn zoektocht in de beneden- en bovenwereld stuit hij op haat, verraad, achterdocht, dilemma’s en problemen. Maar onwaarschijnlijk zijn ze niet en zijn het dezelfde vraagstukken waar de wereld nu mee worstelt: "Wat betekent het om een mens te zijn, wiens leven is het waard om gered te worden of hoe definieer je een ouder?"
Een prachtig boek met verschillende thema’s, die je in een ruk uitleest en nog lang blijft hangen.

1 opmerking: