dinsdag 9 april 2013

De verloren dochter - Lucretia GrindleIn Florence gaat de jonge Amerikaanse studente, Kristen Carson, voor een paar dagen met haar vriend op vakantie. Ze laat een briefje achter op haar kussen voor haar huisgenoot. Als Kirsten een paar dagen later niet op haar eigen verjaardag verschijnt, slaan haar vader en stiefmoeder Anna alarm. Een politieteam onder leiding van inspecteur Enzo Saenz en Allessandro Pallioti gaan op onderzoek uit. Op een foto waarop Kirsten te zien is met haar vriend komen ze tot de ontdekking dat het de beruchte en veel oudere Antonio Lomaselli is. Een lid van de extreem linkse organisatie de ‘Brigate Rosso'. Wanneer deze foto aan Kirstens stiefmoeder Anna getoond wordt ziet Enzo aan haar reactie dat ze Antonio herkend al zegt ze van niet. Vlak daarna verdwijnt ook Anna.
Een klopjacht op beide gaat beginnen en via onderzoeken en ondervragingen komen ze in het verleden van Anna terecht en zo ook in de roerige jaren ’70. Vele veranderingen waren aan de orde van de dag en de tegenstand van vooral de Brigate Rosso was enorm en gewelddadig. Anna beleeft een tragische liefdesaffaire en speelt onbedoeld een grote rol in de ontvoering van de politicus Aldo Moro. Deze heftige gebeurtenissen van toen blijken grote invloed te hebben op het heden.
De beschrijvingen van de gebeurtenissen zijn dramatisch, tragisch en levensecht waardoor je je waant in Florence, Ferrara en Rome. En al is niet alles perfect en hier en daar over de top, dat is wel wat bij het echte Italiaanse leven hoort!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten