vrijdag 27 september 2013

Onvoltooid verhaal - Tatiana de Rosney

Nicholas Duhamel komt bij het verlengen van zijn paspoort achter zijn ware afkomst en doet daarbij een schokkende ontdekking. Hij schrijft hierover een roman die binnen de kortste keren een bestseller wordt. Nicholas raakt verslaafd aan de roem en aan de social media. Waardoor hij in het werkelijke leven alles kwijt raakt. Wanneer zijn uitgever een tweede boek verlangt slaat bij Nicholas de paniek toe. Hij besluit om een paar dagen op vakantie te gaan en zo de inspiratie terug te vinden. Maar het enige wat Nicholas vindt is een confrontatie met zichzelf. Dan gebeurt er een ramp voor de kust van zijn vakantieadres. Zal dit Nicholas terugbrengen naar de werkelijkheid en zal hij in staat zijn om zijn tweede boek te schrijven….
Als geen ander kan Tatiane de Rosney twee verhaallijnen uit het heden en verleden zo vloeiend in elkaar over laten lopen. En ook in dit boek is dat haar weer gelukt. Nergens een hapering of oneffenheid.
Toch vraag ik me bij dit boek af of Tatiane nou werkelijk zo een goede schrijfster is of dat ze heel goed weet in te spelen op huidige kwesties. In dit boek heeft ze het over de verslaving aan social media. De pikante mailtjes die hij onderhoudt met een fan lijken zo uit Vijftig tinten grijs te komen, en de ramp die gebeurt op zijn vakantieadres is een letterlijke beschrijving van de ramp Costa Concoradia in Italië.
Zoals haar hoofdpersoon in dit boek lijkt ook Tatiana bezweken aan de druk van een nieuw boek of aan een gebrek van inspiratie.

1 opmerking:

  1. goede recensie, ben toch wel benieuwd geworden, dat dan weer wel :-)

    BeantwoordenVerwijderen