woensdag 12 maart 2014

Verloren onschuld - Elizabeth George

Wanneer de 9 jarige Hadiyyan van de éen op andere dag uit Londen verdwijnt is niet alleen haar vader maar ook sergeant Barbara Havers er kapot van. Barbara is de buurvrouw van de familie en tevens goed met ze bevriend. Ze gaat direct op onderzoek uit maar de politie staat in deze zaak machteloos wanneer het meisje in gezelschap van haar moeder blijkt te zijn.

Vijf maanden later verdwijnt Hadiyyan opnieuw. Deze keer vanaf een marktplein in Lucca. Al die tijd bleek ze daar met haar moeder te verblijven.
De lokale politie aldaar start een onderzoek maar blijft al snel bij één verdachte hangen omdat ze kostte wat het kost een dader willen hebben. Barbara ziet dit allemaal met lede ogen aan en wil afreizen naar Italië maar hiervoor krijgt ze geen toestemming van haar superieuren. De zaak is in Londen ook allang niet meer zo belangrijk.
Om opnieuw aandacht te trekken voor de verdwijning van Hadiyyan lekt Barbara informatie naar een sensatiekrant. Door deze actie duikt Scotland Yard er bovenop maar wederom is het niet Barbara die het onderzoek mag leiden maar inspecteur Thomas Lynley. De zaak wordt extra moeilijk door de Italiaanse taal en verschil in gewoontes. Bovendien verliest Barbara zichzelf volledig en is het aan Thomas om ook haar te redden.

Verloren onschuld is het negentiendeboek met de hoofdpersonen Thomas Lynley en Barbara Havers. Thomas is in dit verhaal wat op de achtergrond. Barbara dit keer ongeloofwaardig, niemand kan zoveel fouten maken en er elke keer mee wegkomen.
De beschrijvingen van Lucca zijn prachtig, je waant jezelf in de stad. De vele Italiaanse zinnen in het boek zijn voor diegene die de taal niet machtig storend en zo mis je ook belangrijke stukken van het verhaal.
Pas tegen het einde van het boek wordt het spannend al is het plot dan weer teleurstellend.
Een nieuw deel van de inspecteur Thomas Lynley-serie maar zeker niet een van haar beste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten