dinsdag 22 april 2014

De Hongerspelen - Suzanne Collins

Amerika is na een allesverwoestende oorlog onderverdeeld in 13 districten en heet nu Panem. Na een rebellenopstand tegen het Capitool wordt het 13e district compleet verwoest. Als wraak onderdrukt het Capitool de bevolking van de overgebleven districten op elke mogelijke manier en vaardigen ze jaarlijks de Hongerspelen uit. Voor deze spelen wordt er een jongen en een meisje uit elk district geloot. Zo zullen 24 jongeren een strijd op leven en dood met elkaar aangaan in een grote openluchtarena. De winnaar zal zijn verdere leven doorbrengen in luxe.
Het gevecht is wekenlang live te volgen op televisie en wordt beïnvloed door het Capitool of sponsoren.


Katniss Everdeen woont in het 12e en armste district. Ze woont daar samen met haar moeder en haar jongere zusje Prim. Met haar vriend Gale houdt ze haar familie in leven door illegaal te jagen.
Op de dag van de loting is het Prims naam die uitgeloot wordt maar Katniss geeft zich op als vrijwilliger en weet haar zusje zo uit de doodstrijd te redden. Ook Peeta, de zoon van de bakker, wordt uitgeloot. Peeta redde ooit Katniss leven door haar een brood te geven. En nu moet ze samen met hem zien te overleven in een arena waar alles is toegestaan. Er mag echter maar één winnaar uitkomen. Katniss komt voor de moeilijke keus, want hoe ver ga je om te overleven en doe je dit samen of alleen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten