zondag 14 december 2014

Het huis op Tara Road - Maeve Binchy

De Ierse sociaal ingestelde Ria en de gesloten Amerikaanse Marilyn lijken niets gemeen te hebben. Beide gaan echter gebukt onder een tragische gebeurtenis in hun leven. Ria is bedrogen door haar man met een veel jongere vrouw, die ook zwanger van hem blijkt te zijn. Marilyn heeft haar zoon verloren tijdens een motorongeluk en leeft sindsdien apart van haar man.Wanneer ze door een toevallig telefoongesprek met elkaar in contact komen, besluiten ze om voor een zomer van huis te ruilen.
Ria ontdekt in Amerika dat er nog een hele wereld voor haar open ligt. Marilyn die het huis op Tara Road betrekt, wordt opgenomen in Ria's Ierse vriendenkring en leert hoe het is om meer met mensen om te gaan.
Hoewel de vrouwen elkaar nooit persoonlijk hebben ontmoet, leren zij elkaars leven kennen met alle opmerkelijke gevolgen van dien, waarbij ieder een schokkend geheim over de ander ontdekt, dat nooit naar buiten zal mogen komen.
Aan het einde van de zomer ontmoeten ze elkaar uiteindelijk en weten ze dat ze vriendinnen voor het leven zijn geworden.

Het mooie van dit verhaal, maar dat geldt eigenlijk voor alle boeken van Meave Binchy, zijn de karakters. Die worden zo mooi en duidelijk beschreven. Het is ook een meeslepend verhaal met verassende wendingen. Een boek waarin je blijft doorlezen maar ook wilt herlezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten