zondag 15 februari 2015

Wat je achterlaat - Tom Vowler

'Je kunt je verleden begraven maar uiteindelijk zal het altijd zijn weg naar boven weer vinden.'

Anne woont met haar gezin in Dartmoor en leidt daar een vrij zorgeloos leven ondanks een puberende zoon die steeds meer van huis gaat. De zorgen om hem maar ook over de rest van haar gezin nemen pas ernstige vormen aan wanneer er uit de nabij gelegen gevangenis een gevangen ontsnapt. Waarom is Anne hierdoor zo overbezorgd en neemt ze steeds meer afstand van haar man?

Het tweede verhaal is dat van Mevrouw Jacobs, een jonge lerares op de middelbare school met een idealistische kijk op lesgeven. Ze geeft bijles aan één van haar leerlingen. Maar op een avond neemt de bijles een afschuwelijke wending en de gevolgen zullen haar blijvend achtervolgen.
Wat brengt deze twee vrouwen uiteindelijk samen?.

De omslag van het boek belooft veel. Een pakkende titel, een mooie foto en literaire thriller.
De inhoud is echter teleurstellend. De personages blijven ver van je afstaan. Het literaire zit hem hooguit in het feit dat de beschrijvingen van de plaats Dartmoor en de natuur erg uitgebreid en beeldend zijn. De thriller in het verhaal komt niet verder dan wat spanning. Al snel heb je als lezer door hoe de twee vrouwen met elkaar verbonden zijn.
Erg jammer want uit het onderwerp valt veel meer te halen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten