zaterdag 7 maart 2015

Schaduwkant, het fluistereiland boek 3 - Elizabeth George

'Niets is wat het lijkt...'

Het derde deel in de Young Adult-serie 'Het fluistereiland' van Elizabeth George is net als deel één en twee veel van hetzelfde. Wederom volgt de lezer Becca die nog steeds op de vlucht is voor haar vader en op zoek naar haar moeder. Haar leven, op het Canadese eiland Whidbey, speelt zich voornamelijk af op en rondom school. Deze keer vinden er op het eiland verschillende branden plaats, waarvan de laatste met een dodelijk slachtoffer. Iedereen maakt een verdachte indruk maar vooral de nieuwkomers Aidan en Parker. Aidan is een moeilijk opvoedbare jongen en Parker is een muzikant die om onduidelijke redenen uit zijn band is gezet.
Door de gave die Becca bezit, het kunnen beluisteren van gedeeltes van iemands gedachten probeert ze de brandstichter te achterhalen. Tevens probeert ze het doodgezwegen zusje van haar vriend te zoeken. Voor haar zelf blijft het nog steeds van groot belang dat haar ware identiteit niet naar boven komt.


Het afluisteren van gedachten is niet alleen voor Becca soms erg storend maar ook voor de lezer. Te vaak wordt je erdoor afgeleid en met veel van wat ze hoort wordt uiteindelijk niets gedaan.
Net als in de vorige delen is de opbouw van het verhaal wat traag en lees je over standaard personages die in elk willekeurig verhaal zouden kunnen voorkomen. Het einde van het verhaal is ook hier weer groots aangepakt maar op de laatste bladzijde blijkt er wederom niets opgelost en is er dus opnieuw ruimte voor een volgend deel.

Wanneer Becca de speciale gave van het gedachtelezen niet zou bezitten zou het boek wellicht wat minder chaotisch zijn. Voor de toch al druk in zijn hoofd zijnde puber die dit boek leest wordt het dan overzichtelijker en beter leesbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten