zaterdag 4 april 2015

De hoogste prijs - Andy Mc Nab

Tijdens een oefening in het beruchte opleidingscentrum van de SAS in Engeland wordt een jonge soldaat dodelijk getroffen.

Nick Stone, een oud-special forces soldaat, is de aangewezen persoon om deze zaak op te helderen. Niet alleen vanwege zijn uitzonderlijke staat van dienst maar ook omdat het de zoon van zijn vriend betreft. Door zijn inzicht in de gang van zaken bij de SAS denkt Nick redelijk in het geheim te kunnen opereren. Binnen 48 uur brengt een tweede dode echter een heel ander licht op de zaak en is hij niet meer diegene die de moordenaar zoekt maar ook degene die door de moordenaar wordt gezocht. Deze onbekende moordenaar wil ten koste van alles zijn geheim bewaren. Een geheim zo groot dat het een wig zal drijven tussen Nick en de organisatie waar hij jaren voor gewerkt heeft. Terwijl de tijd begint te dringen reist Nick dwars door Europa om uiteindelijk in Afghanistan de oorsprong van het geheim te vinden. Daar blijkt een jonge soldaat nog elke dag te worden achtervolgd door de kreten van zijn maat die levend is gevild door de Taliban....

Met overduidelijke kennis van zaken en een scherpe pen weet Andy McNab je mee te trekken in de wereld van de geheime dienst. Deze actiethriller zit vol plottheorieën en oorlogsvoeringen maar wordt nergens ongeloofwaardig. Het is een verhaal wat je in één ruk uitleest en wat je doet beseffen dat veel van wat er in de wereld gebeurd, en wat we horen, slechts het topje van de ijsberg is.

Andy Mc Nab is het pseudoniem van een voormalig Brits Special Air Service-soldaat. Vanwege het uiterst gevoelige karakter van zijn Sas-verleden moet hij zijn werk ter goedkeuring voorleggen aan het Britste ministerie van Defensie voordat het gepubliceerd mag worden. Mc Nab wordt nog steeds wereldwijd gezocht door enkele terroristische organisaties. Desondanks zijn er toch al meerdere boeken van hem verschenen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten