zaterdag 13 juni 2015

Verdenking van Verraad - Tom Clancy & Mark Greaney


FBI-agent Dominic Caruso, neef van de president Jack Ryan sr., is op geheime training in India voor de Campus. De Campus is een door Jack Ryan opgerichte geheime dienst die onder de radar van de Amerikaanse politiek opereert. Tijdens zijn verblijf wordt zijn trainer Arik en diens familie bij een aanslag op hun huis vermoord. Dominic overleeft als enige en vraagt zich tijdens zijn herstel af hoe dit heeft heeft kunnen gebeuren, wie heeft er gelekt? Hij besluit een zelfstandig onderzoek te doen.

Tegelijkertijd is de gerespecteerde medewerker van de National Security Council, Ethan Ross, op de vlucht geslagen met een microdrive vol informatie van de spionageactiviteiten van de Verenigde Staten. Hij kan hier grote schade voor het land mee aan brengen. De CIA zet alles op alles om de microdrive terug te krijgen maar Rusland en verscheidene terroristische groeperingen zijn al een stuk dichter bij het vinden van Ethan en de drive. De enige die nog tussen Ethan en de achtervolgers staat is Dominic Caruso. Maar wat kan Dominic zonder de hulp van zijn collega's van de Campus? En heeft deze zaak iets te maken met de aanslag in India?

Wederom beleeft een telg uit de presidentiële Ryan-familie een spannend avontuur waar de nodige spionage informatie uit de doeken wordt gedaan. Net zoals de vele informatie over de verschillende geheimen diensten. Maar van Tom Clancy zijn er veel spannendere boeken te lezen. Zoals wel vaker het geval is, is het duidelijk te merken dat het verhaal niet door de originele auteur geschreven is, maar een bewerking is van zijn script.

Daar waar je bij een boek geschreven door Tom Clancy van spanning op het puntje van je stoel gaat zitten is dit slechts een vermakelijk spannend verhaal geschreven door een co-schrijver.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten