zondag 5 juli 2015

Jij bent de volgende - Gregg Hurwitz


Mike Wingate werd op zijn vierde jaar achtergelaten bij een speeltuin door zijn vader. Hij groeide op in een pleeggezin met weinig herinneringen aan zijn ouders. Zijn enige steun en toeverlaat was Shep die ook in hetzelfde pleeggezin verbleef. Maar waar Shep het criminele pad opging, besloot Mike te gaan studeren. En zo verloren ze elkaar uit het oog.

Jaren later, wanneer Mike een gelukkig gezin heeft en een goedlopend bedrijf, komt er vanuit het niets een bedreiging. Hij doet aangifte maar in plaats van hulp te verlenen is de politie meer geïnteresseerd in zijn eigen onduidelijke verleden. Om zijn gezin te beschermen besluit Mike zijn jeugdvriend Shep in te schakelen. Nu moeten ze samen proberen Mikes gezin te beschermen tegen deze mysterieuze vijand en de politie.

Een typische Amerikaanse thriller met een hoog boeven gehalte en de nodige Hollywood actie.
Het begin van het boek begint aarzelend en de spanningsopbouw is traag. Er wordt vooral veel aandacht besteedt aan het neerzetten van de hoofdpersonen. Wanneer je verder in het boek raakt komen de actie-scenes. Hier zijn echter zoveel toevalligheden en is zo ongeloofwaardig dat je denkt het 24e deel van Oceans Elven te lezen. Ook zijn er veel onafgewerkte details.
Wanneer je echter in staat bent dit los te laten en gewoon mee te gaan met het verhaal heb je een vermakelijke, snel lezende thriller in je handen die ideaal voor de vakantiekoffer is.Geen opmerkingen:

Een reactie posten