zondag 11 oktober 2015

Genade - Lisa Ballantyne

Genade is de mooiste wraak...

Londen 2014, Margaret raakt beknelt in haar brandende auto tijdens een kettingbotsing. Op het nippertje wordt ze gered door een man met een misvormd uiterlijk. Haar redder is hierna spoorloos en dit geeft haar een machteloos gevoel. Het ongeluk en de verdwijning van haar redder zijn een keerpunt voor Margaret in haar leven. Ze keert terug naar haar verleden, want ook daarover heeft ze een machteloos gevoel. Voor het eerst voelt ze een diepe wens om te gaan onderzoeken wie ze nu werkelijk is en wie de man is die haar redde.

1985, voor een school van een relatief rustig dorpje wordt een zeven jarig meisje ontvoerd. Een klopjacht op de ontvoerder wordt gestart. Wordt het meisje teruggevonden?

Met haar eerste boek, 'de Schuldige' liet de schrijfster Lisa Ballatyne ook al twee verhalen door elkaar heen lopen. Dit was echter zo knap gedaan dat dit de verrassing en de kracht van de debutant was. In dit nieuwe boek heeft ze het opnieuw geprobeerd maar deze verhalen staan te ver van elkaar af om een geheel te vormen. Ook de verhouding is totaal zoek, het verhaal in het heden wordt totaal opgeslokt door het verhaal in het verleden. Af en toe maakt de schrijfster weer een sprong naar het heden, waarschijnlijk om de spanning erin te houden en je te laten af vragen wat deze verhalen met elkaar gemeen hebben. Dit is echter al zo snel duidelijk dat je de lust om verder te lezen uit eigen discipline moet halen. Ook het bij-verhaal voegt niets toe, behalve irritatie en ongeloofwaardigheid. Het verhaal is simpel, inhoudsloos en de karakters totaal niet boeiend.

Wat een gemiste kans! Vooral omdat haar eerste boek zo geweldig was, maar een goede formule lukt soms gewoon maar één keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten