zondag 17 januari 2016

Spark Joy - Marie Kondo

Ontdek de kunst van het opruimen!

Met haar boek 'Opgeruimd' werd Maria Kondo in één klap de bekendste opruimgoeroe ter wereld. Wereldwijd werden er vier miljoen exemplaren verkocht en stond ze wekenlang bovenaan alle bestsellers lijsten. Met haar eigen KonMari-methode hielp ze duizenden mensen met opruimen.

Toch moest er nog meer opgeruimd en georganiseerd worden bleek na vele verzoeken van lezers. En zo verscheen 'Spark Joy', een masterclass in het ontspullen en opruimen van je huis. Van keuken tot badkamer en van papieren tot je kledingkast. Alles komt aan de orde en door middel van vrolijke, (maar wel kinderachtige), tekeningen wordt het allemaal nog duidelijker gemaakt. Ook laat het boek de meest handige opvouwmethodes voor shirts, broeken en jassen zien. Niets moet weg maar alles mag weg, zolang je er maar geen waarde meer aan hecht.
Ben je na dit boek dan helemaal opgeruimd en vind je nooit meer troep in huis? Nee, absoluut niet. De vraag is zelfs of je er überhaupt aan begint en het vol houdt. Niet iedereen heeft Marie Kondo dan ook als persoonlijk begeleider, zoals sommige klanten in haar boek.
Niettemin is het een erg leuk boekje met voor iedereen wel een bruikbare tip en vergeet niet als je hem niet meer gebruikt weg te doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten