maandag 22 februari 2016

Dag des oordeels - Elizabeth George

''Wat als niemand blijkt te zijn wie hij is?''

De jonge William Goldacre stort zichzelf van één van de kliffen in Dorset. Zijn omgeving blijft verslagen achter. Wie of wat zit er achter deze tragedie en hoe ver reiken de consequenties van zijn daad?
Tegelijkertijd is er de moordzaak van de feministische bestsellerauteur Clare Abbott. Wie heeft haar vergiftigd en waarom? In hoeverre zouden deze twee zaken iets met elkaar gemeen kunnen hebben?

Sergeant Barbara Havers heeft nog steeds te maken met de vervelende nasleep van haar onderzoek in Italië. Ze doet haar uiterste best om haar gemaakte fouten te herstellen maar dat wordt haar door haar overste niet makkelijk gemaakt.
Barbara heeft Clare Abbott eens ontmoet tijdens een lezing. Wanneer de redacteur van Clare na de moord contact met haar opneemt weet ze inspecteur Lynley over te halen haar toch op de zaak te zetten. Samen met een collega, Winston Nkata, reist ze af naar het idyllische platteland van Dorset om de zaak aldaar te onderzoeken. Al snel komen ze er achter dat daar een wereld heerst van verziekt verlangen en bedrog. Bovendien hebben ze aan verdachten geen gebrek. Inspecteur Thomas Lynley werkt zelf aan een nog verontrustender zaak in Londen.


Het werk van Elizabeth George wordt wereldwijd door miljoenen lezers verslonden en terecht!
Deze nieuwste roman 'Dag des Oordeels' is wederom een spannende en goed geschreven Lynley-Havers misdaadroman. Het verhaal leest als een trein en de verschillende verhalen maken het tot een complexe puzzel. Je wordt, net als sergeant Havers en inspecteur Lynley, diversen malen op het verkeerde been gezet. De karakters zijn zeer goed uitgediept en het plot is verrassend. Ondanks de vele bladzijde verveelt het boek geen moment en voordat je het weet heb je het uit. Je blijft achter met het idee dat je zelf heb meegewerkt aan deze ingewikkeld zaak.
Elizabeth George bewijst opnieuw dat ze de ongekroonde koningin van de misdaadliteratuur is!Geen opmerkingen:

Een reactie posten