zondag 28 augustus 2016

Een stap te ver - Tina Seskis

''Is weglopen echt de beste oplossing?''
Een gezin, een gelukkig huwelijk en een fijn huis. Op een ochtend besluit Emily Coleman dit allemaal achter zich te laten en onder een andere naam opnieuw te beginnen. Waarom?
E
mily heet vanaf nu Cat, ze woont en werkt in Londen. Haar vriendin heet Angel en via haar leert ze een hele andere kant van het leven kennen. Cat heeft elk spoor naar haar oude leven volledig uitgewist. Maar kun je ook je herinneringen volledig wissen?
Een jaar na haar verdwijning komt er een moment dat Cat onder ogen moet zien wat ze heeft gedaan, er volgt een schokkende onthulling die haar uiteindelijk over het randje duwt.
''Een stap te ver'' werd in een zeer korte tijd, geheel onverwachts een besteller. Helaas heb ik het niet zo ervaren. De schrijfstijl is vlot maar de verhaallijn is eentonig, er wordt vooral opgesomd hoe de hoofdpersoon, zich voelt en op een gegeven moment wordt dat een punt van irritatie. Hoeveel keer kan iemand overgeven en waarom wordt dat steeds vermeld??!
Het boek wordt uitgegeven als literaire thriller maar in technische zin is daar weinig van terug te vinden. Het begint simpel en traag, rondom Emily/Cat worden de gebeurtenissen verteld en je merkt als snel dat de echte belangrijke feiten achter gehouden worden. Wanneer Cat uiteindelijk haar nieuwe leven start maak je kennis met nieuwe hoofdpersonen. Deze geven weinig nieuwe inspiratie of spanning aan het verhaal en de vraag blijft; waarom doet iedereen de dingen die ze doen? Alles lijkt in losse eindjes uit elkaar te vallen en nog steeds is nergens de thriller-spanning te voelen.
Wordt het boek dan helemaal nergens interessant of spannend? Jawel, het einde heeft een twist die je waarschijnlijk niet zag aankomen en de epiloog doet nog een goede laatste poging om het verhaal rond te maken. Het verhaal wordt verteld in korte hoofdstukken wat maakt dat je het boek snel uit kunt lezen. Kortom een vlot lezend verhaal met hier en daar wat spanning en de les dat het gras bij de buren niet altijd groener is, maar de schrijfster zal echter nog veel aan haar schrijfstijl moeten aan passen om het volgende boek weer tot een 'bestseller' te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten