vrijdag 5 mei 2017

De Pier - Claire Douglas

Bijna twee decennia geleden verdween de 21-jarige Sophie Collier. Ze werd voor het laatst gezien op de oude victoriaanse pier in het kustplaatsje Oldcliffe.

Frankie Howe wordt al twintig jaar geteisterd door nachtmerries over de verdwijning van haar beste vriendin. Ze is naar Londen verhuisd om de vreselijke herinneringen zo ver mogelijk achter zich te laten. Maar wanneer ze een telefoontje krijgt van Sophies broer, die haar vertelt dat er een lichaam is gevonden, weet ze dat ze niet langer kan weglopen voor het verleden.
Angstig voor de emoties die loskomen als de oude wonden weer worden opengereten, keert Frankie toch terug naar het dorp waar ze opgroeide. Wat niemand daar weet is dat Frankie een geheim met zich meedraagt. Maar wat Frankie niet weet is dat ze niet de enige is die iets verborgen houdt.

'De Pier' is een spannende onderhoudende thriller met korte hoofdstukken waardoor het snel uitleest. Het is geschreven vanuit twee hoofdpersonen, waarbij Frankie voor het heden staat en Sophie voor het verleden. Het betreft dus veel flashbacks waar je in het begin wat aan moet wennen.
Maar wie van de twee vertelt de waarheid? Is er überhaupt iemand te vertrouwen in dit verhaal? De schrijfster weet met simpele taal toch een complex verhaal op te bouwen en de sfeer goed op te roepen van een sober Engelse kustplaatsje. Het gaat over geheimen, leugens, haat, liefde en jaloezie. De personages blijven echter wel op enige afstand, echte emotie zit er niet in, waardoor sympathie voor een bepaald persoon niet echt naar boven komt.
De doorgewinterde lezer ziet het einde misschien enigszins aankomen maar het is een verrassende plotwending. Het zal niet iedereen charmeren want je hebt een grote fantasie nodig om het te geloven maar omdat het boek zo geschreven is dat je het bijna niet weg wilt leggen is dat bij deze vergeven.
Dit kan zomaar eens een hit worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten