donderdag 14 september 2017

Het kwaad - John Sandford

''Hij moest eens weten....''

Ze worden 'trekkers' genoemd.
Ze reizen van de ene staat naar de andere, proberen wat geld te verdienen, maar plegen geen misdrijven. Ze reizen gewoon graag maar nu is iemand ze aan het vermoorden...
De dochter van Lucas Davenports, Letty, is tijdens de zomervakantie thuis van de universiteit, wanneer ze wordt gebeld door een vrouwelijke trekker die ze in San Francisco heeft leren kennen. De vrouw denkt dat iemand haar vrienden vermoordt en dat ze zelfs weet wie dat doet. Ze is naar North Dakota gevlucht en weet zich geen raad.
Letty laat haar naar Minnesota komen maar Lucas vermoedt dat Letty wordt bespeeld en biedt daarom aan om met haar mee te gaan om haar op te halen. Als hij het verhaal van de vrouw echter heeft aangehoord, begint hij te geloven dat ze wellicht toch de waarheid spreekt. In de daaropvolgende dagen wordt hij meegenomen op een odyssee door een subcultuur die volkomen nieuw voor hem is, een reis die niet alleen Letty en hemzelf in gevaar brengt, maar die misschien zelfs zijn hele leven zal veranderen.

Ook dit boek is geschreven met de vlotte pen en neemt je mee tijdens wilde achtervolgingen en spannende momenten. Toch valt er ook enigszins een patroon te bespeuren want het concept van elk boek is namelijk hetzelfde .
Lucas Davenport, de hoofdpersoon, is een politieagent met een luxueuze levensstijl en een aparte kijk op de misdaad en het oplossen daarvan. Nu is zijn dochter agente in opleiding en zij heeft, net als haar vader, de neiging om zich niet aan de regels te houden wat voor het verhaal natuurlijk spannende momenten oplevert maar hier en daar ook de nodige vraagtekens oproept. Buiten de hoofdzaak is er altijd een bijzaak die terloops genoemd wordt en tussendoor 'even' opgelost wordt. Na zoveel boeken kom je nog steeds niet dichter bij de werkelijke persoon Lucas en ook de andere personen blijven oppervlakkig.
Is het dan een vervelend boek om te lezen? Nee integendeel het is een goed geschreven thriller met veel spanning en actie. Zeker het gegeven van de 'trekkers' is heel interessant.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten