zondag 1 oktober 2017

Een week in Parijs - Rachel Hore

''We moeten leren onze eigen beslissingen te nemen en die kunnen nu eenmaal niet altijd de goedkeuring van iedereen wegdragen.''

Al zolang ze zich kan herinneren lijdt Fay Knox aan vreemde flashbacks, die worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een Frans chanson of de kerkklokken van de Notre Dame.
Volgens haar moeder is Fay nog nooit buiten Engeland geweest, laat staan in Frankrijk, maar waarom komt Parijs, tijdens een studiereis, haar dan zo angstaanjagend bekend voor?
Fay volgt de enige aanwijzing die ze heeft: een adres op het label van een oude rugzak. Haar zoektocht brengt haar naar een verlaten klooster, waar de monnik haar in eerste instantie weigert te helpen. Fay zet alles op alles om te ontdekken wat haar moeder voor haar verzweeg. Wanneer de puzzelstukjes van de waarheid op hun plaats beginnen te vallen staat Fays hele leven ineens op losse schroeven.

Soms zijn er boeken die je als blogger moeilijk te recenseren vindt, dit is er zo een. Want wat het makkelijkst is om te doen is dit boek te vergelijken met bijvoorbeeld de literaire bestseller ''Haar naam was Sarah.'' Ook dit is namelijk een roman met een liefdesaffaire en een geheim uit het oorlogsverleden. Echter dan zou ik uitkomen op een hele slechte recensie want het verhaal speelt zich af in en te korte tijdsspanne, de personages komen totaal niet tot leven, het is te voorspelbaar en te toevallig. Het erbij gehaalde verhaal over de Algerijnse vluchtelingen gaat uit als een nachtkaarsje en is eigenlijk compleet overbodig. De schrijfstijl is te simpel.
Maar wanneer je liefhebber bent van Bouquet-reeks zou ik je aanraden het boek te kopen, zo niet laat het dan lekker liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten