zondag 12 november 2017

Drie wensen - Liane Moriarty

'Zussen vertellen elkaar altijd alles toch?'

Ze zeggen dat ongeluk altijd in drieën komt, voor de zussen Lyn, Cat en Gemma Kettle, is dit in het jaar dat ze 33 worden niet anders. Lyn heeft moeite om de juiste balans te vinden tussen het moederschap, haar werk en haar huwelijk. Cat, die al haar vrienden jaloers maakt met haar perfecte huwelijk, heeft niet in de gaten dat haar man een geheim verbergt dat haar leven op zijn kop zal zetten. En Gemma, die maar niet weet wat ze wil, verandert elke paar maanden van baan én van vriend, al heeft ze nu een man ontmoet bij wie ze weleens rust zou kunnen vinden. In deze turbulente tijden is de band tussen de drie zussen sterk genoeg om alles samen te doorstaan. Tot de avond van hun vierendertigste verjaardag. Tijdens een etentje worden onthullingen gedaan en dingen uitgesproken, die niet meer terug te nemen zijn.

'Drie wensen' is het eerste boek van Liane Moriarty maar kwam in Nederland als laatste uit. Wederom is het een verhaal met meerdere personages, een fijne duidelijke schrijfstijl en een goede opbouw. Wel kun je merken dat het haar eerste boek is. De karakters zijn iets minder goed uitgewerkt, vooral hun persoonlijke emoties. Ook zit het plot wat minder goed in elkaar en kun je tussen de regels door het einde al lezen, iets wat bij latere boeken absoluut niet het geval is.
De schuingedrukte korte verhaaltjes tussendoor werkte wel storend en voegde niet zoveel toe, behalve vertraging bij het doorlezen, en daarom besloot ik ze over te slaan.
Wat knap gedaan is is dat er voor iedereen wel een herkenningspunt in het verhaal zit, zo kun je je makkelijk identificeren met een personage.
Buiten de drie hoofdpersonages hebben mensen om hun heen ook een belangrijke functie. Zij vertellen namelijk hun herinneringen aan de drieling in vroegere tijden. Dit geeft een verrassende verrijking aan het verhaal. 
Kortom ook het debuut van deze schrijfster zit vol met vlijmscherpe dialogen, humor en een levendige prettige schrijfstijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten