dinsdag 29 mei 2018

Na 72 uur - Susie Steiner

Afbeeldingsresultaat voor boek na 72 uur''Nee hier is ze niet...sinds wanneer?''

Manon Bradshaw is negenendertig en werkt als rechercheur bij de politie in Cambridge. Op een nacht, na een rampzalige internetdate, luistert ze naar haar politiescanner om in slaap te vallen en ontvangt ze een melding die haar naar een uitermate vreemde plaats delict zal leiden. Studente Edith Hind is inmiddels vierentwintig uur vermist en de politie moet in actie komen. Er zijn weinig aanwijzingen: een klein bloedspoor in de keuken, sleutels en een telefoon die op tafel liggen en de voordeur die openstaat. Omdat de vader van Edith voor de koninklijke familie werkt, is er meteen veel aandacht van de pers voor de zaak. Al snel blijkt dat Edith er een verborgen leven op na hield. Manon staat onder zware druk om de zaak meteen op te lossen, want als een vermist persoon niet binnen 72 uur wordt gevonden zijn ze meestal vermoord.

Het boek is geschreven vanuit verschillende personages met elk hun eigen perspectief op de vermissingszaak. Het zorgt er voor dat er veel gebeurd in het verhaal maar het geeft hier en daar ook wel wat verwarring. De hoofdpersoon maakt een duidelijke persoonlijke groei door, al is haar privéleven soms wat te nadrukkelijk aanwezig en haalt het de spanning uit het verhaal. De schrijfstijl is vlot waardoor je makkelijk doorleest.
De vermissingszaak heeft weinig aanknopingspunten en het is knap om te lezen hoe ze van het ene (doodlopende) spoor bij het andere komen. Toch mist het boek het echte thrillergehalte en lijkt het verhaal teveel op een politieverslag met heel veel plotwendingen en een goed einde maar nergens heb je een nagelbijtend moment.
Het is wel een goed afgerond verhaal maar het sluit niet uit dat er in de toekomst meer verhalen zullen komen over rechercheur Manon Bradshaw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten