zondag 28 oktober 2018

De andere vrouw - Michael Robotham

Afbeeldingsresultaat voor de andere vrouw robotham''Het leven is alleen maar zo waardevol omdat het eindig is''

William en Mary zijn al zestig jaar getrouwd. William is een gerenommeerd chirurg, Mary zijn liefdevolle echtgenote. Ze geloven beiden dat je de wereld in goed of slecht kan indelen.
William en Olivia zijn al twintig jaar samen. William is een gerenommeerd chirurg en Olivia een oud-tennisspeelster. Ze maken samen prachtige reizen en zijn getrouwd op Bali.
Klinisch psycholoog Joe O'Loughlin kent maar een van deze twee verhalen, maar als hij zijn vader bezoekt in het ziekenhuis komt zijn leven op zijn kop te staan. Wie is die mysterieuze vrouw die aan Williams bed zit te huilen? Een vriendin, een leugenaar of een moordenaar?

Dit verhaal van de schrijver Robotham, met wederom Joe O'Loughlin in de hoofdrol, is briljant geschreven. De klinisch psycholoog blijft zijn constante zelf met al zijn goede en slechte kanten. De politie agent Vincent Ruiz, inmiddels met pensioen blijft eveneens trouw aan zichzelf. De heldere schrijfstijl waarin emoties zoals liefde, vernedering, angst, verraad en verlating samen met vlijmscherpe dialogen en humor worden afgewisseld maken het boek vlot en aantrekkelijk leesbaar.

De verstandsverhouding tussen familieleden, geliefden maar ook tussen de high society wordt heel realistisch neergezet. Ook elk personage wordt prima uitgewerkt en het verhaal zeer geloofwaardig neergezet. Al is er op het einde van het verhaal, ten op zichten van de rest van het boek, misschien iets te veel bloedstollende actie. De benoeming thriller is niet helemaal terecht maar een hele goede spannende psychologische roman is het wel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten