zondag 31 maart 2019

Zoek naar mij - Lisa Gardner

Afbeeldingsresultaat voor zoek naar mij lisa gardner bruna"Ik vrees geen kwaad''

Sinds haar ontvoering een paar jaar geleden is Flora Danes leven voorgoed veranderd. Nu helpt ze op haar forum andere 'overlevers' en geeft ze adviezen over hoe je nooit meer slachtoffer hoeft te worden. Als één van de bezoekers van haar forum als enige een gezinsmoord overleeft en daarna spoorloos verdwijnt, probeert Flora haar op te sporen. Hoe heeft het meisje weten te ontsnappen of is ze de moordenaar?
Brigadier D.D. Warren wordt bij dit onderzoek opgeroepen en kruist daarbij Flora op haar pad. Beiden zijn ze op zoek naar een ander soort gerechtigheid en zullen ze hun krachten moeten bundelen om de aanwijzingen te ontrafelen waarmee het vermiste lijkt te vragen: ''Zoek naar mij''

Vanaf de allereerste bladzijde is het bijna onmogelijk om het boek nog weg te leggen, tenzij je gevoelig bent voor expliciete details die vrijgegeven worden over een moord. De schrijfster legt de lat voor het verhaal meteen erg hoog maar naar mate het boek vordert blijkt het misschien toch iets te hoog geweest te zijn. Het verhaal is uiteraard nog wel spannend maar op een voortkabbelende, bijna voorspellende manier.
Brigadier D.D. Warren, die ook al in haar vorige boeken voorkomt, maakt wel een persoonlijke groei door net als de andere hoofdpersoon, Flora. Maar hun samenwerking maakt het politiewerk naar mijn mening wel erg simpel. Het hele verhaal doet ook meer aan een politieverslag denken, met hier en daar persoonlijke ontwikkelingen van de hoofdpersonen. Echte emoties komen er niet aan te pas terwijl het onderwerp zich daar wel toe leent. Op het einde komen alle gebeurtenissen wel goed bijeen.
Het is een prima geschreven en onderhoudend spannend verhaal maar bevat niet het hoogstaande thrillereffect wat je van Lisa Gardner, zeker na de eerste paar bladzijden, zou verwachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten