zondag 28 april 2019

Marilyn - Michel Schneider

Afbeeldingsresultaat voor marilyn michel schneider''Marilyn is gewend om met haar lichaam te spreken, haar therapeut vraagt haar echter om woorden.''

De sensuele actrice en de sombere psychoanalyticus lijken op het eerste gezicht een onwaarschijnlijk stel. Toch zijn Marilyn Monroe en Ralph Greenson dertig maanden lang onafscheidelijk. Tijdens haar therapeutische sessies biecht Marilyn aan Ralph op hoe eenzaam ze is en binnen de kortste keren heeft ze hem nodig om te kunnen slapen, wakker te worden, te acteren en te overleven. Ralph doet alles wat hij kan om haar te redden, maar als hij de laatste persoon blijkt te zijn die haar in levende lijve heeft gezien en de eerste die haar dood aantreft, wordt hij beschuldigd van moord.

Het boek Marilyn, de laatste sessie is een sublieme kijk op het tragische leven van Marilyn Monroe. Het verhaal is geschreven naar aanleiding van gevonden bandopnames die Marilyn maakte tijdens haar sessies met haar laatste therapeut Ralph Greenson. 
Niet alleen het leven van Marilyn wordt compleet uit de doeken gedaan maar het geeft tevens een goed beeld van de gekte die er heerste in Hollywood. Sterren als Truman Capote, Dean Martin, Anna Freud en Yves Montand stonden dichtbij de filmster en ook hun leven was gebaseerd op angsten, fobieën, drugs en sessies met psychotherapeuten. 
De grote vraag blijft natuurlijk was het zelfmoord door de enorme druk vanwege haar beroemdheid en haar privéleven met vele mislukkingen op romantisch gebied? Was het een verkeerde psycholanalyse of weet de therapeut Ralph Greenson meer dan dat hij deed vermoeden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten