maandag 1 juli 2019

Revanche - Mariëtte Middelbeek

''Follow the money, ook al zo een algemeenheid. maar wel waar.''

Lena en Robert hebben het goed: een mooi huis, allebei een leuke baan en twee heerlijke kinderen. Aan dat geluk komt plotseling een einde als hun driejarige dochtertje Bibi wordt ontvoerd. De politie werkt met man en macht aan de zaak maar tast in het duister over de daders. Hoewel Lena en Robert niet extreem rijk zijn, hebben de ouders van Lena wel een kapitaal opgebouwd. Is dat het geld waar de ontvoerders op uit zijn?

Lena heeft er, net als Robert, alles voor over om Bibi terug te krijgen. Maar net wanneer ze dichtbij lijken te zijn, loopt niets meer zoals gepland. Onvermijdelijk dringt zich de vraag op wie Lena eigenlijk echt kan vertrouwen.

De auteur Mariëtte Middelbeek heeft reeds achttien boeken op haar naam staan. Ze debuteerde met Single & Sexy en brak definitief door met Turbulentie. Naast romans schrijft ze bundels met waargebeurde verhalen en jeugdthrillers. In 2018 verscheen haar eerste thriller voor volwassen, Flashback. En nu dan haar tweede thriller Revanche.Het thema van een ontvoerd kindje leent zich natuurlijk geweldig voor een thriller, een groter drama is er niet denkbaar. Het verhaal wordt prima beschreven maar de echte emotie, die zo overduidelijk bij dit gegeven hoort, ontbreekt. Het verhaal kabbelt voort en zit erg in de 'en toen - en toen' sfeer, waardoor het je niet raakt. De personages blijven oppervlakkig, wat jammer is want elk personage die deelneemt aan het verhaal heeft een belangrijke invloed en dan zou een verdieping van deze of gene erg gewenst zijn.
Ook zitten er hier en daar onafgewerkte stukken in het verhaal, zo ontbreekt er bij een bepaalde uitkomst een compleet motief. Het boek deed mij sterk denken aan 'De eetclub' van Saskia Noort. Ook daar draait het om een bepaalde vriendengroep waarin uiteindelijk niets is wat het lijkt.
Een verhaal waar je een paar uur spannend lees plezier aan beleeft maar wat het thriller gehalte bij lange na niet haalt voor mij.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten