zondag 22 september 2019

Roomservice - Maren Stoffels

Afbeeldingsresultaat voor boek roomservice''Dachten ze nou echt dat ik onvoorbereid zou zijn? Het stroomstootwapen heb ik al weken in huis. Over laten komen uit Amerika, er was niet eens een vergunning voor nodig.'' 

Het is bijna zover,
De datum die ik nooit meer zal vergeten.
Het is de dag waarop ze haar hebben vermoord.
En het wordt de dag waarop ik één van hen zal vermoorden.


Vier vrienden vieren een verjaardag in een luxe hotel. Wat begint als een leuk weekend slaat al snel om in een regelrechte nachtmerrie. Ze ontvangen berichten aan de deur van hun kamer, die steeds meer onthullen over wat er een jaar geleden precies is gebeurd.

Wat de boodschapper wil is duidelijk: wraak.
Eén van de vier zal zich moeten opofferen. Als dat niet gebeurd, zal hij zelf iemand kiezen...

Het boek 'Roomservice' van Maren Stoffels is een zeer spannende Young-adult thriller. Geschreven in een heldere en duidelijk schrijfstijl met korte stukjes per personage. Deze vertellingen hebben allen een ander lettertype, wat het duidelijk maakt om te lezen maar wat ook een extra dimensie aan het verhaal geeft. Vooral de met gewoon handschrift geschreven briefjes maken het persoonlijk en spannend.
Je zou het boek kunnen gaan analyseren en dan zou je tot de ontdekking komen dat de personages geen enkele diepgang hebben, geen verleden en geen toekomst maar dat is voor dit verhaal, en voor de doelgroep die dit leest, ook totaal niet van belang.
Het verhaal is in principe vrij simpel en verloopt zoals je zou mogen verwachten maar in plaats dat dat verveelt maakt dat juist dat je het boek in één ruk uitleest!Geen opmerkingen:

Een reactie posten