donderdag 10 september 2020

Olga Brinkhorst: Bang, het monster
''Zullen we afspreken dat je me alleen maar waarschuwt als er ECHT gevaar is?''


Blije Binnenste is een kleine uitgeverij die boeken uitgeven met betrekking tot de emoties van kinderen. Bang is het vierde boek in een reeks over de basis emoties; boos, bang, bedroefd en blij.

Met simpele teksten en duidelijke illustraties van Hanneke van Os, proberen ze een gesprek te beginnen tussen ouder en kind. Achterin het boek staan ook openingsvragen om een gesprek met je kind aan te gaan, want praten over emoties is belangrijk. Vaak worden bij kinderen emoties niet zo nauw genomen of gezien als overdreven/druk, dit kan gevolgen hebben voor het kind wanneer het volwassen is. Maar ook teveel toegeven aan emoties kan gevolgen hebben, daarom is in gesprek hierover gaan zo belangrijk. Want emoties hebben een belangrijke functie, ze geven een signaal af om jezelf te beschermen. De uitgeverij wil nog meer mooie dingen maken om ouders en kinderen te begeleiden in de emotionele ontwikkeling. Zo is er ook al een liedje ontstaan met een kinderliedjesschrijfster, Maaike van der Haar. Dit liedje sluit mooi aan bij het derde boek 'Sterkte'.
Maar het belangrijkste van al deze boeken is natuurlijk het lezen, zelf of samen, want lezen prikkelt nu eenmaal elke emotie en dat is het belangrijkste van alles, voor groot en klein.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten