vrijdag 11 september 2020

De vrouw en de weduwe - Christian White

 bol.com | De vrouw en de weduwe, Christian White | 9789400512566 | Boeken
''Als we niet praten over de monsters op deze wereld, dan zijn we er niet op voorbereid wanneer ze onverhoeds van onder het bed tevoorschijn komen.''


Het is winter en griezelig stil op het vakantie eiland Belport, voor de Australische kust. Slecht nieuws brengt Kate naar dit uitgestorven oord, en haar verdriet wordt met de dag groter als ze meer te weten komt over het geheime leven dat haar man bleek te leiden. Abby is als bewoner van het eiland gewend aan de stille winters, maar dit jaar wordt haar wereld op zijn kop gezet wanneer ze bewijzen vindt die haar man in een wel heel kwaad daglicht stellen. Niets op het eiland is wat het lijkt, en pas als de twee vrouwen samenkomen kunnen ze de waarheid ontdekken over de mannen in hun levens.

Christian White schreef met dit boek niet zozeer een thriller dan wel een psychologisch spannend verhaal waarin de impact van relatiegeheimen zeer goed beschreven wordt. 
Het boek is opgedeeld in drie delen; de vrouw, Abby en de weduwe. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van de gebeurtenissen en ook een redelijk inzicht in de karakters van de personages. Helaas blijft het ondanks deze inzet toch hier en daar te weinig om echt bij het verhaal te betrokken te raken. Ook is er vrij snel een patroon te vinden in het verhaal waardoor het voorspelbaar wordt . Erg jammer want het zou zeker een echte spannende psychologische thriller kunnen zijn als er meer onduidelijkheid in het verhaal bleef. Nu is het boek via het vaste opbouw patroon geschreven waardoor je ook al snel door hebt hoe het verhaal in elkaar steekt en de plotwending aan het einde van het verhaal eigenlijk geen verrassing meer is. Hierdoor blijft het een standaard spannend verhaal wat zeker de moeite loont om te lezen maar niet met kop en schouders tussen de andere boeken uitsteekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten