woensdag 21 april 2021

Zomeravond - Suzanne Vermeer

''Ik heb geen actieve herinneringen meer aan het onderzoek. Zoals ik je al zei is mijn geheugen tot mijn grote verdriet niet meer wat het was''


Lauren Martens is met haar zusje Celeste en hun ouders op vakantie in de Ardèche, wanneer Celeste op een avond niet terugkeert van een bezoek aan de discotheek. Een week later wordt haar lichaam teruggevonden aan de oever van de rivier. Haar schedel is ingeslagen. Al snel wordt er een verdachte opgepakt, Julien Fournier, maar die ontkent in alle toonaarden. Toch wordt hij schuldig bevonden en veroordeeld tot levenslang.
Twaalf jaar later is Lauren hulpofficier van justitie in Groningen als ze benaderd wordt door Nadine Dubois, een Franse journaliste die een populaire true crime-podcast maakt. Julian Fournier beweert nog steeds onschuldig te zijn en heeft met behulp van zijn advocaat de journaliste gevraagd zijn zaak te onderzoeken. Hoewel Lauren eerst geen enkele behoefte heeft om de boel weer op te rakelen, weet Dubois haar toch over te halen om mee te werken. Ze keert terug naar Aubenas, de plaats waar haar zusje werd vermoord.

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Suzanne Vermeer. In overleg met de familie is besloten om de boekenreeks voort te zetten en zo elke keer een ghostwriter de gelegenheid te geven een goede thriller uit te laten geven.

Met 'Zomeravond' is het wederom goed gelukt een onderhoudend spannend verhaal neer te zetten. Het verhaal begint in het verleden, alwaar de lezer kennis maakt met de hoofdpersonages uit het boek. Wat volgt is een heel logisch en gedetailleerde opsomming van een reeks gebeurtenissen en gevolgen daarvan. De personages worden goed voorgesteld en gekarakteriseerd. Waar iedereen in het begin van het verhaal vooral elkaar lijkt dwars te zitten en elkaar te irriteren, groeit er gedurende het verhaal een logische band die niet alleen elkaar maar ook het verhaal versterkt. Het einde is zeer goed en misschien niet heel verassend maar geeft genoeg voldoening om het boek tevreden dicht te slaan en alweer uit te kijken naar een volgend verhaal.

De volgende spannende Suzanne Vermeer verschijnt in juli 2021 en zal de titel 'Dwaalspoor' krijgen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten