zondag 18 juli 2021

Mr Malcolms lijst - Suzanne Allain



''Ik zat alleen maar wat te peinzen over de zinloosheid van een droom. Kan een droom werkelijk zinloos zijn? Hij geeft ons hoop en hoop is iets moois...Dat vindt u. Andere geloven misschien, zoals de dichter ooit zei: ''Hoop is het meest hopeloze geval van alles.''


De eerbare Mr Jeremy Malcolm is op zoek naar een vrouw, maar niet zomaar een vrouw. Hij wil iedereen vermijden die enkel uit is op zijn fortuin. Wat hij zoekt is een zo goed als perfecte echtgenote, een vrouw die aan alle voorwaarden van zijn zorgvuldig samengestelde lijst voldoet. Maar na jaren zoeken lijkt hij die nooit te kunnen vinden, totdat Selina Dalton Haar intrede doet.
Selina, dochter van een bescheiden dominee en onbekend in de hogere sociale kringen, is extatisch wanneer haar vroegere schoolvriendin Julia haar uitnodigt naar Londen te komen. Totdat Selina ontdekt dat deze vriendelijke uitnodiging vooral te maken heeft met Julia's plan om wraak te nemen op Mr Malcolm. Selina werkt liever niet mee, zeker niet nadat ze de onweerstaanbare Mr Malcolm heeft ontmoet. Hij lijkt totaal niet op de arrogante schurk uit Julia's verhalen. Maar wanneer Mr Malcolm ook Selina begint te beoordelen aan de hand van zijn onhaalbare eisen, besluit ze dat ook zij haar voorwaarden heeft. En als hij daaraan wil voldoen moet hij eerst de echte man onthullen die schuilt achter Mr Malcoms lijst.

Deze debuutroman van Suzanne Allain wordt geprezen als de de opvolger van de Brigerton serie. Helaas moeten we eerlijk zijn en komen we niet verder dan een kopie van de gebeurtenissen die allemaal in de Brigerton-serie al voorbij zijn gekomen. Het verhaal is te makkelijk en te voorspelbaar. De personages te hysterisch dan wel te zwak. Als er niet zoveel publiciteit omheen gemaakt zou zijn zou het boek niet verder gekomen zijn dan de plaatselijke supermarkt. Maar dat geeft ook niet, want daar neem je vaak nog net even zo een boekje mee voor op vakantie, om tussendoor te lezen. De volgende dag begin je dan weer in een echt boek.


Het boek wordt binnenkort verfilmd en uitgezonden op Netflix en het tweede deel verschijnt op 7 september in de boekhandels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten