zondag 26 september 2021

Lock Down - Maren Stoffels


'Ik weet waar jij me bezig bent. Denk maar niet dat je van me af bent.''


Drie vrienden huren midden in het bos een boerderij, zonder internet. Telefoons en social media zijn deze week verboden. Hun zelfverzonnen lockdown moet ervoor zorgen dat ze zich goed kunnen concentreren op de naderende examens. Maar al snel blijkt dat zij niet alleen zijn. Iemand houdt hen vanuit het bos in de gaten. Iemand die hun geheimen kent. Iemand die wél heel erg ver gaat voor wraak.

Maren Stoffels heef al verschillende bestsellers op haar naam staan, waaronder "Black Friday' en 'Escape Room'. Al haar boeken staan bekend om haar spanning maar ook om haar speciale schrijfstijl en opmaak. Deze kleine stukjes in een andere opmaak, die altijd door het hele verhaal heen lopen, zorgen voor vele cliffhangers. Samen met de korte hoofdstukken zorgen ze ervoor dat je daardoor het boek niet weg kunt leggen en het zo uit hebt. Het boek heeft een goede spanningsopbouw en logische gebeurtenissen
Het verhaal van 'Lock Down' begint ook weer met zo een uitdagend en veelbelovend stukje. Een inleiding die meteen de stemming van het boek weergeeft. De personages worden realistisch weergegeven maar zijn ietwat simpel. Het draait dan ook meer om het achterhalen van de dader dan om de onderlinge relaties, die zijn vrij basic. De verhalen zijn geschreven in een simpele schrijfstijl en perfect geschikt voor young adult.
Maren Stoffels heeft wederom zich wederom in de kijker weten te schrijven met dit verhaal.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten