zondag 9 januari 2022

Zin in Zillertal - Svea Ersson


'Ga gedachte, op vergulde vleugels.''


De kinderen van Katja van Merwede zijn talentvolle skiërs. Om hun optimaal te laten trainen, verhuist Katja naar het Oostenrijkse Zillertal. Terwijl het leven van Myrthe en Rowan zich afspeelt rondom de piste, probeert Katja een bestaan voor haarzelf op te bouwen. Dan duikt er iemand op die haar dringend wil spreken en wordt ze geconfronteerd met haar eigen verleden als skiracer. Maar die periode uit haar leven wil ze het liefst vergeten.

'Zin in Zillertal' is het nieuwste deel in de Vertrekserie van Marelle Boersma. De auteur Svea Ersson schreef al eerder voor deze serie: 'Hej Denemarken', 'Voor altijd Isa' en 'Na Melanie'.
Dit keer is het boek ook onderdeel van een blogtour, wat plaatsvindt  op Instagram tussen 27 december en 23 januari, en mogelijk wordt gemaakt door de uitgeverij De Crime Compagnie. Ook de leestrein mocht het boek lezen om het recenseren. 
Het boek begint meteen al met een soort van cliffhanger, er wordt een dreiging geuit en dat maakt de lezer nieuwsgierig. Gedurende het boek volgen er meerdere van deze bedreigingen en het is aan de hoofdpersoon, en natuurlijk ook aan de lezer, om uit te vinden wie deze berichten verstuurd. Het verhaal verloopt vlot, dat is mede te danken aan de eenvoudige, vlotte en duidelijke schrijfstijl. Daardoor lees je snel door het boek heen. Deze eenvoudige schrijfstijl maakt wel dat je ook al snel het scenario doorziet, alles is geschreven volgens het boekje hoe-schrijf-ik-een-thriller. De spanningsopbouw maakt daardoor het verhaal niet verrassend. De karakters blijven oppervlakkig, dus de emoties worden wel beschreven maar zijn niet echt te voelen. Ook het hoe en waarom is logisch aan elkaar geplakt.
Is het dan een heel slecht boek? Dat niet. Het is een verhaal wat je op een, vooral winterse, middag met een grote beker thee, in een ruk uitleest om dan in de avond te kunnen zeggen dat je een fijne dag had.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten