zondag 25 februari 2024

Het vintageboetiekje in Primrose Hill - Annie Darling

 


''Tweede kansen raken nooit uit de mode''

Eerste deel in een hartverwarmende en romantische serie: 'Het vintageboetiekje in Primrose Hill' - van Annie Darling.

Het verhaal van 'Het vintageboetiekje in Primrose Hill'
Sophy Stevens zit op haar dertigste onverwacht zonder werk en zonder relatie. En nu is ze heel erg toe aan Even Iets Anders. Australië, waar ze haar grootouders (die ze nog nooit ontmoet heeft) kan opzoeken, en waar je vast struikelt over de sexy surfers, lijkt haar de perfecte oplossing. Als ze genoeg geld bij elkaar kan schrapen voor een vliegticket tenminste.
Dus als haar afwezige, niet bepaald vaderlijke vader haar een baantje aanbiedt in zijn vintagekledingzaak in Primrose Hill, moet ze wel ja zeggen, ook al zit ze liever niet tussen de kleding die… nou ja, wie weet door wie en wanneer allemaal gedragen is.
Het is gelukkig maar voor een paar maanden, want Sophy en Phoebe, de arrogante manager van de winkel, zijn niet voorbestemd om beste vriendinnen te worden. Maar ook al ziet Sophy de aantrekkingskracht van een avondjurk uit de jaren dertig nog niet helemaal, de meer dan aantrekkelijke juwelier Charles Radley, weet haar wel degelijk te bekoren.

Wat een heerlijke feelgood is dit!
Ik heb me heerlijk vermaakt met de gebeurtenissen rondom het het hoofdpersonages Sophy. Zij is een vrij herkenbaar personage. Iedereen zal wel wat van zichzelf in haar kunnen herkennen. 
De locatie waar het verhaal van 'Het vintageboetiekje in Primrose Hill' zich afspeelt is zeer beeldend beschreven en zo voelde ik me als lezer echt onderdeel van het verhaal. De bij figuren zijn ook om te smullen. Zo is daar een draak van een collega die te vergelijken is met Miranda Priestley uit de film 'The devil wears Prada'

Natuurlijk is 'Het Vintageboetiekje in Primrose Hill' geen literatuur of roman op hoog niveau. Maar soms is het gewoon zo fijn om dit soort verhalen even lekker tussendoor te lezen. Althans ik kan er echt van genieten.

De serie over 'Het vintageboetiekje in Primrose Hill' bestaat uit vier delen en verschijnt alleen als e-book.
De eerste drie delen zijn reeds verkrijgbaar en het laatste, vierde deel, verschijnt op 7 maart 2024. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten