maandag 19 januari 2015

De Meryl Streep filmclub - Mia March

Kate en haar nichtjes June en Isabel keren na jaren terug naar de plek waar ze zijn groot gebracht, het  huis en pension van hun moeder en tante Lolly. De verdrietige boodschap die ze daar van Lolly te horen krijgen raakt hun recht in het hart. Hoe vinden deze van elkaar vervreemd geraakte vrouwen hun verbondenheid weer terug nu ze elkaar zo hard nodig hebben?

Hun diepe sympathie voor Lolly, de verhalen uit hun bewogen levens en hun gedeelde passie voor de films met Meryl Streep zal de verloren gegane familiebanden nieuw leven inblazen en hun de kracht geven om door te gaan.

Een beetje een clichéverhaal dat zo verfilmd zou kunnen worden. De personages zijn leuk en aandoenlijk. Niet te oppervlakkig maar zeker niet te gecompliceerd. Een verhaal waarvan je de afloop zo een beetje wel kunt raden maar hier en daar zit er toch een kleine plotwending in waardoor het verassend blijft. Het is een romantisch, grappig maar vooral herkenbaar verhaal, met hier en daar een vleugje drama maar nergens wordt je emotioneel geraakt. De films van Meryl Streep worden gebruikt om de problemen van de hoofdpersonen aan het licht te brengen. Het is dus wel van belang dat je de films gezien hebt want ondanks dat er een korte samenvatting van de films in het verhaal gegeven wordt mis je toch veel en zou je minder mee kunnen leven wanneer je ze niet gezien hebt.
Naar het einde toe valt de schrijfster Mia March hier en daar in de herhaling en is het maar goed dat ze niet alle films van Meryl Streep gebruikt heeft.
Van de op de omslag genoemde popcorn en tissues heb ik geen gebruik gemaakt. Maar met een pot thee op een regenachtige zondag vermaak je je opperbest met dit boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten