zondag 31 mei 2015

De oneindige zee - Rick Yancey

We hebben de eerste vier golven overleefd. De vijfde golf komt eraan en de mensheid staat aan de vooravond van totale vernietiging...''.

Cassie, Ben en Ringer overleefden de eerste vier Golven (deel 1 van deze reeks) en staan voor een moeilijke keuze: wachten tot Evan Walker terugkomt of op zoek gaan naar andere overlevenden vóór de vijand hen te pakken krijgt. Want dat er een nieuwe aanval komt is onvermijdelijk. Cassie en haar vrienden zullen de ultieme strijd moeten aangaan tussen hoop en wanhoop, leven en dood.

Het eerste deel van deze reeks, de Vijfde golf gaat over Cassie, een meisje dat een aanval van Aliens op aarde heeft overleefd. Bij deze aanval werden zeven miljard mensen gedood. Cassie ontmoet Evan Walker, een Alien met veel menselijke trekjes en tussen hun bloeit er iets moois op tegen alle verwachtingen in.

Het tweede deel, de Oneindige zee, vertelt hoe het verder gaat met Cassie en Evan.
Er is een nieuwe dreiging van een aanval om ieder menselijk wezen alsnog uit te schakelen. Cassie en Evan gaan opnieuw de strijd aan tegen het kwaad en ontmoeten daarbij diversen nieuwe personages.
Ondanks dat je leest hoe het verder gaat na de verwoestende aanval op de aarde in deel één kom je in deel twee niet echt verder dan weer de relatie tussen Cassie en Evan. Ook de nieuwe personages voegen niet veel toe. Het verhaal komt neer op veel verschuilen, vluchtten, achtervolgingen en complottheorieën. Uiteindelijk eindigt het verhaal met weer een open einde wat ruimte geeft voor een deel drie.
De chaos wordt compleet doordat de schrijver het perspectief in de vertellijn steeds maar weer veranderd waardoor het soms lastig is te volgen wie nu wat verteld.

Het boek beter vinden dan de Hongerspelen zoals op de achterflap staat vermeld vind ik te ver gezocht. Het komt er wat mij betreft niet eens in de buurt en is qua verhaal ook totaal niet vergelijkbaar.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten