zondag 25 oktober 2015

De theeroos - Jennifer Donnelly

Oost-Londen 1888. Fiona Finnegan werkt net als haar vader in de theefabriek van William Burton. Haar vader, een bevlogen vakbondsman, krijgt op zijn werk een onverklaarbaar dodelijk ongeluk. Vanaf dat moment wordt Fiona’s leven een hel en verliest ze bijna iedereen die haar dierbaar is.
Ze is onbedoeld getuige van een geheim gesprek en dan weet ze dat haar eigen leven ook gevaar loopt. Ze vlucht naar New York en begint daar een bescheiden theewinkeltje. Dit weet ze uit te breiden tot een keten van uiterst succesvolle theesalons. Maar ondertussen zint ze op wraak en keert ze terug naar London. Ze is vastbesloten om de geesten uit het verleden het zwijgen op te leggen en de confrontatie aan te gaan met de enige man die haar leven verwoesten kan.De schrijfster Jennifer Donnelly heeft een uniek talent voor het vertellen van meeslepende verhalen, met levendige personages en rijke en gedetailleerde achtergronden. Het boek gaat over de verwoesting van een familie, over moord en verraad en over verloren en hervonden liefde.
Het is absoluut geen hoogstaande literatuur en stijgt net boven de Bouquetreeks uit maar het is een ideaal hartverwarmend boek voor herfstige dagen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten