zondag 7 februari 2016

Blijf waar je bent - Sharon Bolton


Er was een verklaring. Er was altijd een verklaring.

De twaalfjarige Barney heeft in zijn jongen leven dingen gezien die een kind nooit zou mogen zien. Ook is zijn moeder sinds zijn vierde verdwenen. Hij weet niet meer hoe ze eruit ziet en met zijn vader kan hij er niet over praten. Hij raakt hierdoor geobsedeerd en probeert zijn moeder via advertenties in de krant op te sporen.
Dan raakt hij opnieuw geobsedeerd door een serie moorden in zijn buurt. Alle slachtoffers zijn jongens van zijn leeftijd en worden volledig leeggebloed achtergelaten aan de oever van de Theems. Elk moment kan er een nieuw slachtoffer vallen. Maar er is nog iets, een geheim wat Barney liever niet had geweten en dat hij met niemand durft te delen. Ook niet met Lacey Flint, de jonge politieagente die naast hem woont. Lacey is voor onbepaalde tijd thuis. Er is geen enkele reden voor haar om bij deze moordzaak betrokken te raken. Maar het blijkt ook onmogelijk te zijn om hier buiten te blijven, met alle gevolgen van dien.

Op de eerste bladzijde wordt al snel duidelijk dat je hier te maken hebt met een bloedstollend verhaal dat je je nachtrust zal gaan kosten. Niet vanwege de lugubere beschrijvingen van de moorden, want dat valt mijn inziens erg mee. Ze weet de moorden namelijk zo te beschrijven dat het binnen de grens van afgrijzen komt. Meer vanwege de spanning die soms zo hoog is dat je uren door blijft lezen.
Alhoewel je in het begin erg moet wennen aan de vele personages en de plotselinge omschakelingen in hun belevenissen wordt het verhaal nergens saai. Sterker nog; het wordt alleen maar spannender en keer op keer weet de schrijfster je op het verkeerde been te zetten. Op het moment dat je denkt te weten wie de dader is draait het verhaal volledig om. Dit is uiterst knap gedaan, net als de beschrijvingen van plaatsen, gebeurtenissen en karakters.
Dit boek is een absolute thriller! Spannend, onderhoudend en met veel verrassingen.
Een aanrader voor de fans van Sharon Bolton, of een goede reden om fan van haar te worden.
Het boek is het derde deel in de Lacey Lint-reeks. Is het boek dan op zich te lezen? Absoluut! Al vraag je je soms wel af wie de vrouw in de gevangenis is en waarom Lacey zo een goede band met haar heeft. Ook is het niet helemaal duidelijk waarom Lacey tijdelijk met ziekteverlof is. Storend of afdoend aan het verhaal is dit echter totaal niet. Meer een reden om de vorige boeken te gaan lezen en te wachten op de nieuwe.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten