zondag 24 april 2016

Engelsfors De sleutel/De finale - Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

''Tenebris Aperiar'' – Ik open wanneer de duisternis valt.

De apocalyps is ophanden. De zielen van de Uitverkorenen vormen de sleutels tot het openen van de poort waarmee de demonen onze wereld kunnen betreden. Wie is er nog te vertrouwen? De klokt tikt, is het einde der tijden echt nabij? Dodelijke spanning heerst in Engelsfors...
'De sleutel – De finale' is het daverende sluitstuk van de Engelsfors-trilogie.


Hoewel een trilogie logischerwijze uit drie boeken zou bestaan, is er in de Engelsfors-trilogie toch een vierde deel. Het slotstuk van de reeks, 'De Finale', was namelijk zó groots, en dik, dat het in twee delen gesplitst is door de uitgeverij, (dit geldt echter alleen voor Nederland). Een goede en logische splitsing waarbij beide boeken voldoende spanning bevatten om door te blijven lezen en alle losse eindjes goed aan elkaar geknoopt worden. Engelsfors is goed doordacht en niets is over het hoofd gezien. Alle personages zijn goed uitgewerkt, en hebben tot het laatste hoofdstuk aan toe allemaal een even belangrijke functie voor het verhaal. De onmacht over hun persoonlijke problemen en magische krachten worden goed verwoord. Ook de kracht van macht, vooral wanneer deze in verkeerde handen valt is op een goede en vooral spannende manier verteld.
Het verhaal is een goede mix van magie en spanning en doet bijna nergens in het verhaal onder aan zijn geloofwaardigheid. Het is denk ik één van de spannendste Young Adult series van dit moment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten