zondag 5 juni 2016

Het geheime leven van een ploetermoeder - Fiona Neill

Herkenbaarheid met een grote 'H' voor moeders”

Lucy Sweeny is een moeder die van televisieproducer een thuisblijfmoeder geworden is, oftewel een Ploetermoeder. Te midden van haar drie kinderen, haar ambitieuze echtgenoot Tom, de stapels wasgoed en afwas, financiële rompslomp en de eeuwige verloren sleutels probeert ze de huishoudelijke chaos te overleven.
Echter nu vindt ze het tijd om ook weer eens aan haar zelf te denken. Op het schoolplein ontmoet ze Robert, 'De Goddelijke Huisvader', en de wederzijdse aantrekkingskracht geeft een welkome afleiding aan de dagelijkse sleur. Maar als daar gedurende het schooljaar ook nog de relatieproblemen van haar vriendinnen bijkomen wordt Lucy meegetrokken in een levensechte soap.


Deze roman is vanaf de eerste bladzijde al grappig. Zo wordt Lucy wakker en komt ze erachter dat haar man Tom haar contactlenzen weer eens heeft opgedronken. Ook de daarop volgende gebeurtenissen zijn voor iedere moeder met jonge kinderen heel herkenbaar. Wie wil er nou niet dat zijn huishouden gladjes verloopt en irriteert zich rot aan de 'Supermoeder' die wel alles onder controle lijkt te hebben.

Het is een uiterst vermakelijke roman/chicklit met een goed uitgeschreven verhaallijn, herkenbare karakters van zowel de hoofdpersonen als de daarbij behorende kinderen en echtgenotes. Gebeurtenissen die zowel grappig en gênant zijn en die ons allemaal zouden kunnen overkomen of erger ons al eens overkomen zijn!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten