zondag 18 september 2016

Het leukste ABC ter wereld - Tom Schamp

''Zo wordt letters leren kinderspel''

Een heel bijzonder, kleurrijk, vrolijk en origineel ABC-boek. Elke letter krijgt zijn eigen verhaal en is verdeeld over twee bladzijdes. De presentatie van de letter is een keur aan activiteiten en wordt weergegeven in verschillende voorwerpen. Zo staat de vorm van de Eiffeltoren symboliek voor de letter A en is de Laars precies de goede vorm voor de letter L.
Het boek is nog specialer doordat de letters niet alleen aan het begin van een woord gebruikt worden maar ook midden of aan het einde van een woord kunnen staan. Ze zijn dan vetgedrukt en dat maakt het voor kinderen die al wat beter kunnen lezen ook aantrekkelijk. Er ontstaan daardoor ook erg leuke zinnen zoals: “ Lars en Leo lappen alle regels vrolijk aan hun laars, lollige lui!”. Ook in de tekeningen zit vaak een letter verborgen, zo vliegen de vogels bijvoorbeeld in een V-formatie.
Een geweldig boek waarin enorm veel te ontdekken en te leren valt door erin te kijken en erin te lezen. Zeker leuk voor de liefhebbers van de boeken van Richard Scarry.

Tom Schamp heeft nog veel meer kleurrijke, leerzame en leuke boeken gemaakt waarin talloze verschillende werelden te ontdekken zijn; Het grootste en leukste beeldwoordenboek ter wereld, Tel mee met Otto, Otto in de luchthaven, Otto in de stad, Otto met vakantie naar de zon/naar de sneeuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten