zondag 30 oktober 2016

De Gritfactor - Angela Duckworth

'De kracht van passie en doorzettingsvermogen'

De Amerikaanse psycholoog en wetenschapper Angela Duckworth ontdekte dat de combinatie van passie en doorzettingsvermogen, de zogenoemde 'Grit-factor', een belangrijke rol speelt bij het behalen van je doelen. Uit onderzoek is gebleken dat getalenteerde mensen vaak meer moeite hebben om hun doelen te bereiken dan mensen die minder begaafd zijn.
Zelf is Angela een dochter van een wetenschapper die zich veel beklaagde over haar gebrek aan intelligentie. Na een loopbaan in het onderwijs, de consultancy business en de neurowetenschap leidde haar onderzoek tot de hypothese dat succes vooral ontstaat door een mix van volledige vastberadenheid en passie: ''Grit''

In dit boek, waarmee ze de prestigieuze MacArthur Fellowship won, legt ze haar theorie om een eenvoudige wijze uit en kan ze je helpen om aan de hand van zes kernwaarden; hoop, inspanning, precisie, passie, rituelen en prioriteiten, je eigen doelen te helpen behalen.
Het boek is overtuigend geschreven en door de persoonlijke voorbeelden is het minder theoretisch en wetenschappelijk. Toch blijft het net als met de meeste 'succesboeken' zo dat het voor de één wel een Eye-opener is en voor de ander totaal niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten