dinsdag 18 oktober 2016

Een liefde in Rome - Mark Lamprell

''Alle wegen leiden naar Rome''

De jonge kunstenares Alice is net verloofd maar wil voordat ze zich settelt voor een laatste keer op zoek naar avontuur. Ze vraagt zich namelijk af of er zoiets bestaat als liefde op het eerste gezicht.
Meg en Alec zijn in Rome met een missie, namelijk de tegelbakker vinden die hun kan helpen aan die ene specifieke tegel. Tevens gebruiken ze dit uitje om te werken aan hun relatie. Deze kan namelijk wel een romantisch verzetje gebruiken sinds de komst van hun kinderen en drukke carrières.
Constance en Lizzie zijn in de Italiaanse hoofdstad om de as te verstrooien van Henry, Constances echtgenoot en Lizzies broer. Tientallen jaren geleden hebben Constance en Henry elkaar in Rome leren kennen maar Lizzie weet eigenlijk niet het echte verhaal achter deze romance. En wat zal de stad Lizzie zelf brengen?

Wat een heerlijk sprankelend verhaal is deze roman van Mark Lamprell. De beschrijvingen zijn onderhoudend, beeldend en nodigen je fantasie uit om mee op reis te gaan naar deze betoverende stad.
Het verrassende aan dit verhaal is de verteller, dat is namelijk de stad Rome zelf, wat een prachtige uitgangshoek voor de vertellijn van de personages is. Die blijven qua emoties wel enigszins op afstand van de lezer, maar het wordt juist weer interessanter om zo hun belevenissen te volgen daar de verteller precies weet waar het de personages naar toe moet laten gaan. De gebeurtenissen die daarop volgen hebben ze nodig om te kunnen groeien in hun relaties.
Op een eenvoudige manier wordt er ook nog het een en ander verteld over de geschiedenis en de kunst maar het gaat bovenal over de liefde, en een mooiere achtergrond dan Rome is er dan waarschijnlijk niet.

Het is een boek wat je in één adem uitleest, wat je een hartverwarmend gevoel geeft en wat je de illusie geeft constant zelf in de stad aanwezig te zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten