woensdag 12 oktober 2016

Stop - Jessica Broekhuis


''Onder een verslaving lijdt je nooit alleen.''  

Jessica Broekhuis heeft politicologie en communicatiewetenschap gestudeerd en kwam na haar studietijd te werken bij de televisie. Ze werkte onder andere samen met Umberto Tan en Carlo Boszhard bij de Avro en maakte programma's voor school-tv. Ze is dan een reizende ster maar tegelijk met de glitter en glamour komt ook het verderf. Door het overmatige gebruik van drank en drugs glijdt ze langzaam af. Regelmatig probeert ze te stoppen maar ze houdt het nooit lang vol. Een kenteringspunt lijkt de ziekte van haar vader te zijn, maar na een jaar valt ze opnieuw terug. Inmiddels is ze ook aan het gokken geslagen en heeft ze veel schulden.
Uiteindelijk komt ze in een intensief ontwenningstraject terecht in Zuid-Afrika. Ze verblijft daar zes maanden maar het echte herstel begint pas daarna, wanneer ze terugkeert naar haar eigen leven.

Inmiddels is Jessica bijna zes jaar clean.
"Ik moet altijd alert blijven op zwakke momenten, maar het gaat goed met me. Ik heb zoveel om te vieren. Dat ik überhaupt nog leef is al een wonder."
De belangrijkste les die ze leerde is, dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen.

Het boek 'Stop' is onthullend en schokkend. Ze schrijft eerlijk, en vol met emotie. Ze beschrijft niet alleen de verschrikkingen van haar zelf maar ook die van haar naasten. Ze zegt hierover: "Ik heb er 16 jaar lang een puinhoop van gemaakt, mijn leven verkloot. En ik leed er niet alleen zelf onder, ik heb zoveel mensen meegesleurd in mijn ellende. Als ik maar één familie het leed van mijn familie kan besparen, dan zie ik dat als winst."

Buiten het boek dat ze schreef heeft ze ook een stichting opgericht. Hiermee geeft ze voorlichting op scholen en ook aan familieleden en vrienden van verslaafden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten