zondag 2 oktober 2016

Explosiegevaar - Andy McNab

''Nick Stone is terug en deze keer wordt het persoonlijk''

Er is een dodelijke kogel afgevuurd door een sluipschutter op een afgelegen Alpenpas. Een strijd op leven en dood heerst in het duistere hart van het Russische Rijk.
Wat begon als een een simpele beveiligingsopdracht, loopt uit op de zwaarste en gevaarlijkste missie uit de carrière van Nick Stone.
Terwijl de westerse wereld in de greep is van een ongrijpbare terrorist en het dodental op blijft lopen, ziet Nick Stone zichzelf terug op de lijst van meest gezochte personen in Europa. Met de elite-eenheden van de politie uit drie verschillende landen op zijn hielen, opent hij zelf de jacht op een groep mannen. Mannen die voor niets of niemand terugdeinzen en alles op alles zetten om hun belangen veilig te stellen. Maar deze keer is Nick Stone uit op wraak.

Vanaf de eerste bladzijden trekt Andy McNab je in het verhaal. De actie spat er vanaf, dus de titel komt goed tot zijn recht. De beschrijvingen zijn beeldend en geeft je een goed inzicht van de misdrijven, wapens en gevechten. Andy Mc Nabb schuwt er niet voor om moordpartijen tot in de details uit de doeken te doen. Omdat zijn meeste verhalen gebaseerd zijn op waargebeurde feiten zijn goede aflopen vaak ver te zoeken. Maar dat maakt de boeken voor de liefhebbers dan ook zo geliefd. Hier en daar wordt er echter wel heel erg ver ingegaan op de details van het wapenarsenaal, wat de vaart van het verhaal soms wat vertraagd.
De hoofdpersoon Nick Stone is gelukkig niet alleen maar bikkelhard, hij bezit ook een goede dosis aan humor en dat komt goed tot zijn recht in de sarcastische opmerkingen die door het boek geregeld voor komen. Dit geeft de nodige luchtigheid aan het verhaal (of de verhalen, wanneer je meerdere boeken van deze schrijver leest). Wederom wist de schrijver een goed lopende actie-thriller te schrijven waarbij je geregeld nagelbijtend zit te lezen.

'Explosiegevaar' is het zeventiende deel in de Nick Stone-Missions reeks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten