zondag 4 december 2016

De Laatste Wachter-serie - Alexandra Penrhyn Lowe

''Zorg dat je in leven blijft!''

In het eerste deel van de Laatste Wachter serie, 'Sevenster' heeft Eveline in de zomer maar één zorg: een echt leuke jongen vinden met wie ze voor het eerst kan zoenen. Maar dan roept ze geesten op tijdens een feestje – tegen de waarschuwing van haar pleegmoeder in – en nu ziet ze plotseling dingen die andere mensen niet zien.
Doodsbang dat ze bezeten is door een kwade geest, probeert ze een manier te vinden om alles terug te draaien. Maar dan hoort ze van een waarzegster dat ze de eeuwenoude gave van de Wachters heeft – een gave die was afgeschermd, maar nu is wakker gemaakt. Een gave waardoor ze geesten en demonen kan zien, maar zij zien haar ook.In het tweede deel 'Wolfsbloed' is Eveline in levensgevaar. Haar ontwaakte Wachtergave maakt haar een prooi voor demonen en de Broeders van Belial. Ze moet haar oude leven opgeven, weg van haar beste vriendin Cleo en haar grote liefde Azer.
Ze belandt in een Wachterhuis in Parijs, maar hoort ze daar wel thuis? Eveline kan niet vechten, niet doden en ze mist de vernietigende Wachterkracht waar Wachters mee geboren worden. Toch moet ze de strijd aangaan – het is haar enige kans om haar moeder te bevrijden uit de klauwen van de duivelse Broeders. Maar de prijs voor Evelines gevecht wordt betaald in bloed.Het laatste deel 'Nachtrijder' verteld dat Eveline met het openen van de Rode Poort een vernietigende kracht heeft losgelaten: een horde demonen – de Wilde Jacht – trekt over de aarde en zaait dood en verderf. Geen Wachter is meer veilig.
Verteerd door schuldgevoel zoekt Eveline samen met de overgebleven Wachters en Cleo naar een oplossing. Maar de Wilde Jacht wordt elke dag sterker en moordt doelgericht de laatst overbleven Wachters uit.
Al is Eveline nu ingewijd als volwaardig Wachter en beschikt ze eindelijk over de dodelijke kracht om terug te vechten, alleen een levensgroot offer lijkt de demonen te kunnen stoppen, voordat de nacht voor altijd zal neerdalen over Evelines wereld.
Alexandra Penrhyn Lowe is de schrijfster achter de immens populaire boeken bij de televisieserie 'Het Huis Anubis', waarvan maar liefst 1 miljoen exemplaren werden verkocht. Daarnaast werkte ze als scenarioschrijver aan jeugdseries en -films zoals Anubis en VRijland en bedacht ze de serie Vrolijke Kerst.

Met de reeks van de Laatste Wachter heeft ze een super spannend en zeer onderhoudend verhaal geschreven. Drie boeken die perfect op elkaar aan sluiten en waarbij je vele malen op het puntje van je stoel zit. Het liefst wil je alles in één keer uitlezen. De personages worden goed beschreven en zo ook hun emoties, vooral de hoofdpersoon Evelien maakt een duidelijke groei door. Net als de schrijfster zelf, in elk deel durft ze meer, zoals bijvoorbeeld gebeurtenissen niet goed laten aflopen. De schrijfstijl is vlot en ondanks de vele namen, plaatsen en gebeurtenissen raak je nergens de draad kwijt wat bij een verhaal zoals dit makkelijk zou kunnen gebeuren. Bij elk deel loopt de spanning hoger en hoger op. Deel drie overstijgt zelfs de eerste twee delen en heeft een bloedstollend einde wat vraagt om meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten