maandag 5 juni 2017

Het zusje - Louise Jensen

Je kunt niet in het verleden leven”

Grace is de dood van haar beste vriendin Charlie nooit te boven gekomen. Ze wordt achtervolgd door haar laatste woorden; 'Ik heb iets vreselijks gedaan.' Op zoek naar antwoorden opent ze een doos met persoonlijke aandenkens en brieven van Charlie. Daarna realiseert ze zich dat ze eigenlijk maar heel weinig wist over haar hartsvriendin. Grace gaat op zoek naar Charlies vader en komt daarbij in contact met Anna, die claimt het zusje van Charlie te zijn. Voor Grace voelt het algauw alsof Anna familie is en door haar komst wordt het verlies van Charlie iets draaglijker. Toch klopt er iets niet.

Het Zusje’ is een verhaal vol met geheimen en wendingen. Alle personages hebben zo hun geheimen maar ook een motief voor moord. Er zijn dus heel wat verschillende verhaallijnen die aan het einde bij elkaar moeten komen. Dat is de schrijfster gelukt.
Al is het wel zo dat de personages niet heel goed uitgewerkt zijn en erg voorspelbaar. Ook het verhaal zelf is wat voorspelbaar. De schrijfster legt de nadruk op de dreigbrieven die verstuurd worden en hierbij wordt je al snel een bepaalde kant in geduwd. Toch zal het voor de geoefende lezer al snel duidelijk worden dat het verhaal op het einde een totaal andere wending zal krijgen.
De schrijfster refereert zelf naar het boek 'Misery' van Stephan King en de laatste scene uit het boek zou daar inderdaad een aftreksel van kunnen zijn. Dat is jammer want het haalt de persoonlijke schrijfstijl weg.
Het is echt geen hoogstaande psychologische thriller maar gewoon een spannend boek dat vlot wegleest. Complimenten voor de prachtige kaft!Geen opmerkingen:

Een reactie posten