zondag 9 september 2018

De zeven zussen - Lucinda Riley

Afbeeldingsresultaat voor de zeven zussen serie''Alles van blijvende waarde heeft tijd nodig om te rijpen. En als het eenmaal tot bloei gekomen is, zul je blij zijn dat je hebt volgehouden.''

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijke huis, een prachtig landhuis aan het meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Maia's verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd , naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld en de roerige jaren twintig in Parijs.

Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk 'Peer Gynt' van Grieg opvoerde.

Star D'Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open.
Daar ontdekt Star het bestaan van Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok.

Wanhopig verlaat CeCe Londen in een poging haar verleden te ontrafelen. De enige aanwijzing die ze heeft is een zwart-witfoto en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Via de prachtige stranden van het Thaise Krabi reist CeCe naar de ruwe vlaktes van Australië.


Wat een geweldige boekenreeks heeft de schrijfster tot nu toe neer weten te zetten met 'De zeven zussen' serie.
Normaal gesproken ben ik niet zo een liefhebber van reeksen maar ondanks het feit dat de opbouw bij elk nieuw boek hetzelfde is, wint het verhaal met zijn gedetailleerde beschrijvingen van de omgeving en gebeurtenissen het van de eentonigheid. Dit komt ook door de schrijfstijl van Lucinda Riley, die in de lijn ligt van Maeve Binchy. Het is treffend en duidelijk met hier en daar een vleugje romantiek.
Telkens wordt het verhaal van een van de zussen besproken en daarbij de reis naar haar daadwerkelijke afkomst. Elk verhaal speelt zich af in een ander land met een bijbehorende geschiedenis. Een geschiedenis die boeiend is en verrassend goed klopt.
De personages zijn zo beschreven dat ze herkenbare trekken hebben, je beleeft hun groei in hun volwassenheid en voelt ook hun emoties, zonder dat het ergens te bouquetreeks-achtig wordt.
Tevens wordt duidelijk dat afkomst en keuzes die in tijden ver voor jou gemaakt zijn wel degelijk invloed kunnen hebben op wie je nu bent en waar je nu bent. Het zijn mooie verhalen over liefde, verdriet, geheimen, verraad en keuzes maken.

Je zou de delen ook los kunnen lezen, of niet in de volgorde van uitgave, omdat alle zusters in elkaars boek een rol spelen en waarbij elk verhaal vanuit een ander perspectief verteld wordt. De rode draad in alle boeken is de mysterieuze dood van Pa Salt en de zevende zuster terwijl er maar zes zussen geadopteerd zijn. Dat alleen al vraagt dat je door wil lezen en uitkijkt naar de nieuwe verschijningsdatum van de volgende delen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten